Q&A med Patrik Suu

patrik.jpg

Tjena Patrik! Vad pysslar du med på dagarna?

Tackar som frågar! Då mina kollegor har tagit ifrån mig de digitala utvecklingsverktygen så har jag fått nöja mig med att fixa i Jira som är vårt system för att hålla koll på vad vi skall göra på dagarna. Det jag oftast gör är att hålla koll på våra utvecklingsprojekt så att de flyter på som de ska. Så det blir mycket kontakt med våra härliga kunder.

Hur är Patrik som person? När man bor i Varberg går man väl runt i surfkläder mest hela dagarna och kollar yr.no varje halvtimme?

Han gillar när det händer saker och älskar att bygga så mycket altan som det går runt sitt hus. Det är sarong som gäller nu och väder blir det alltid, men bra väder är 10m/s! I november är det dags att ta fram den fodrade sarongen.

Hur hamnade du i IT-branschen?

På 90-talet började jag på en liten firma som efter några år blev större och utvecklades till Sagaform. Det var ingen som viste så mycket om IT så jag fick ta hand om datamaskinen som stod i skrubben. Sen har det bara rullat på.

Du har drivit många stora komplexa systemintegrationsprojekt, vad är det som lockar med dessa typer av uppdrag?

Det är alltid spännande att dra igång ett nytt stort projekt och planera hur det skall genomföras och sen är det en härlig känsla när allt är utfört.   

Det går rykten om att du inte har tummen helt mitt i handen och har renoverat ett och annat rum där hemma. Tar en renovering någonsin slut?

Det klart att det inte tar slut! Det gäller ju att prioritera vad som är roligt. Köpa maskiner och renovera är bland det roligaste man kan göra!

Hur ser årets plan ut för att undkomma din sträcka på Stafettvasan?

Skall springa en halvmara i München nu i helgen så jag gissar på att träningsvärken efter det inte kommer att släppa förrän till sommaren. Så ni kan nog räkna bort mig från Stafettvasan.

Hur är det att jobba på Kazoku IT?

Sjukt roligt!

Henrik Roth