Q&A med Martin Lidén

TopImage_bakgrund_bloggpost.JPG

Tjena Martin! Vad pysslar du med på dagarna?

Just nu har jag en roll som arkitekt/tekniker/go gubbe i en förvaltning. Fokuserar på att höja kvaliteten och att få till ett bra samspel cross övriga inblandade system. Ganska utmanande men oerhört skönt när man lyckas.

Du är mitt inne i smeten i modebranschen kan man säga? Beskriv din egen stil!

Man skulle ju kunna tro att jag är modeoraklet själv, men kör helst jeans, t-shirt och sneakers. Dock kan jag allt dra på kavajen om det är fin-fredag. Gärna skinnstället om det är finfin-fredag!

Anders Limpar var ju lite av en svensk gigant i fotbollsvärlden under sin storhetstid, hur är din status på den fronten i orienteringsvärlden?

Kämpar på ute i skogen, en bit kvar till Limpars motsvarande nivå på plan.... Har ju haft ett uppehåll på ca 25 år, men det börjar ta sig. Målet är ju att klättra i H45-klassen, kanske kan klå någon i klubben i alla fall, det är målet! En rolig sport, med en mängd fantastiskt unika människor!

Hur mycket pengar skulle du säga är okej att lägga på en pannlampa? 

Femsiffrigt är inte otänkbart. Du får ju räkna med ett par spänn för en riktigt bra lumen.

Modebranschen borde innebära en hel del logistik, vad är IT-utmaningarna där?

Hantera en stor transaktionsmängd på en global marknad med en stor mängd lokala aktörer. Det vill till att samspel, rutiner och processer funkar mellan alla inblandade parter. Det är mer utmanande än IT-bitarna i sig.

Det här med att köra Harley Davidson och odla skägg, är du mitt uppe i krisen?

Det som är mest kris är ju att man inte hinner köra tillräckligt ofta och att skägget är lite spretigt... Grymt bra ventil och ett gött sätt att ladda batterierna på. Hoj-resan vi gör är ju bland det bästa på hela året!

Du bor ute på landet, vad har du emot storstan egentligen?

Ingenting egentligen. Har det perfekta, jobbar mitt i stan och bor mitt i skogen. Visst kan man sakna att bara kunna sätta sig på Avenyn en solig sommardag efter jobbet, men sitta hemma på bryggan och meta med en bira, det är kvalitet det.

Hur är det att jobba på Kazoku IT?

Fantastiskt! Lagom stor och grymt fin firma med vass laguppställning. Så mycket kompetens och framåtanda samlat är ju outstanding, behöver man hjälp med något så finns det alltid en kollega till hands. Jättefina förmåner och möjligheter, om man ger järnet så blir man också rikligt kompenserad. Man kan inte ha det bättre, jag är oerhört stolt över att få vara en del av det!

 
William FrobergComment