Q&A med Ingemar Berggren

Ingemar_Kazoku_IT.jpg

Tjena Ingemar! Vad pysslar du med på dagarna?

Jag sitter ute hos en av våra kunder som en del av deras integrationsteam. Bygger BizTalk-integrationer, håller koll på miljöerna, går på möten för att få med integrationsperspektivet i nya projekt, osv.

Hur är Ingemar som person? Vad döljer sig bakom den där ölbryggarmustiga mustachen?

Ah, mustascher kommer och går. Kanske är det skepparkrans som gäller nu framåt våren? Bakom ansiktsbehåringen finns en kille som är mitt i transformationen från ung och rask till gammal och trött, som gillar att tjöta med kollegor och dricka kaffe. Har i teorin fortfarande en massa äventyrliga intressen även om det blir mindre av allt sånt nuförtiden. Nuförtiden lever jag det glamorösa livet som småbarnsförälder. Har två tjejer på 4 och 2,5 år. Snart kan de hänga med ut och klättra i berg och dyka, det blir skoj.

Hur kommer det sig att det blev IT-branschen för dig och vad är det med den som är så spännande?

Som många andra var jag “intresserad av datorer” när jag var ung, så jag läste systemvetenskap och ville jobba med systemutveckling, typ. Sen var det mest en slump att jag hamnade på integrationsspåret, men det har jag inte ångrat. Här är vi nära verkligheten! 

Systemintegration kan ju kanske låta lite tråkigt för gemene man och kvinna, men det tycker inte du

Hehe, allt kan inte vara glitter och flärd. Ofta hamnar det på integration att lösa andra systems oförmåga att anpassa sig till sin omvärld och samtid. Det kan säkert uppfattas som tråkigt, men att lösa det kan vara kul. Vi jobbar ofta utifrån andras begränsningar på det sättet.

Du är inte helt ointresserad av spindlar och andra märkliga djur?

Absolut. Naturen är fascinerande. Många har nog lite aversion mot spindlar och kryp, men nyfikenhet är bra när man tycker nåt är obehagligt. Alla med spindelrädsla borde kolla youtubeklipp på “jumping spiders”, de är som små hundvalpar med åtta ben. Men kolla INTE på klipp med “trap door spiders”...

Du har ju även ett brinnande intresse för brottning. Det här med utstrypning av kollegor är väl inga konstigheter?

Ja, grappling är kul! Jag kan lära ut några fina lås och strypningar och vill man testa att försvara sig mot strypning så går det också att lösa. Men man får inte fundera för länge när strypet väl sitter. Detta har vissa lärt sig den hårda vägen, men det är väl preskriberat nu?

Ryktet på stan säger att du två gånger på raken har förlorat din sträcka på Stafettvasan och att du nyligen blivit Facebookvän med skidåkarna Max Hauke, Dominik Baldauf och allmänläkaren Mark Schmidt. Kan vi förvänta oss en rekordtid nästa år?

Äsch! Jag tycker man ska ha det gött och njuta i spåret. Om nån annan småbarnsfarsa vill hetsa lite extra är det kul att kunna bjuda på några minuter.  Eller ska man skylla på vallan? Det sägs att det var bättre fäste med vallningsfria i år... Jag kanske testar att träna lite nästa år och ser om det ger effekt? Det står ju en stakmaskin på kontoret och dammar…

Hur är det att jobba på Kazoku IT?

Det är som ett vanligt jobb, fast bättre. 

 

Henrik Roth